Sorteer op
 • B&C #organic E150
  B&C #organic E150

  B&C *ORGANICHallo, ik ben biologisch! Ik ben het milieubewuste trendy t-shirt met buisvormige snit en korte mouwen,

  ik ben beschikbaar in 13 fascinerende kleuren,

  ik ben zacht en met een uitzonderlijke…

  € 8,95
 • Organic Hoodie
  Organic Hoodie

  ORGANIC HOODIE*OCS en Organic-in-Conversion Cotton met RCS gecertificeerd Recycled Polyester. Milieubewuste trendy hooded met een uiterst zachte uitzonderlijke bedrukbaarheid.

  Opmerkeijk vlotte stijl met een perfecte pasvorm en…

  € 39,95
 • 100% Recycled

  Fashion patch beanie
  Fashion patch beanie

  Fashion patch beanieDeze beanie met klassieke omslag is verfraaid met een patch van katoenkeper, dus als je een statement wilt maken, kun je hem vooraan en in het midden dragen.

  De muts combineert streetstyle met…

  € 8,95
 • Jute tas 100% ecologisch
  Jute tas 100% ecologisch

  Jute Tas Zachte geverfde jute zak met katoenen hendels. 100% ecologisch, 100% bio-afbreekbaar, 100% natuurlijk.

  Inhoud
  16 LiterStof
  100% JuteMaat:
  Eén maat (42 x 37cm)verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren.

  € 7,95 € 4,25
 • Organic premium cotton maxi tas
  Organic premium cotton maxi tas

  Organic premium cotton maxi tote
  De maxi-tas is gemaakt van een zacht, hoogwaardig biokatoen en is een stijlvolle aanvulling op elke eco-collectie.Een eenvoudig ontwerp.

  De maxi-tas is klaar om in de winkel te verschijnen, licht…

  € 7,50
 • Organic cotton mesh grocery bag
  Organic cotton mesh grocery bag

  Biologische katoenen boodschappentasDeze biologische katoenen mesh boodschappentas is een andere herbruikbare tas, klaar om vol te laden met boodschappen.

  Gemaakt van 100% biologisch katoen en beschikbaar in een reeks stijlvolle…

  € 5,95
 • 2 nieuwe kleuren

  Fairtrade cotton bottle bag
  Fairtrade cotton bottle bag

  Fairtrade cotton bottle bag

  Gecertificeerd Fairtrade
  Capaciteit voor een 1,5 liter fles
  Handle length: 30 cm

  € 4,95

Wat is BIO textiel?

Het verschil tussen bio textiel en bio katoen

Bio textiel is op een milieuvriendelijke en duurzame manier is geproduceerd. Het wordt gemaakt van biologische vezels en materialen die op een verantwoorde wijze zijn verbouwd of geproduceerd. Dit betekent dat bij de productie van bio textiel geen schadelijke chemicaliën, pesticiden of genetisch gemodificeerde organismen worden gebruikt. Het verschil tussen bio textiel en bio katoen is dat bio textiel een breder scala aan biologische vezels kan bevatten. Bio katoen verwijst specifiek naar katoen dat op een biologische manier is geteeld, zonder het gebruik van schadelijke stoffen, zoals dit artikel Organic cotton mesh grocery bag  en Bio textiel gaat echter verder dan alleen katoen en kan ook materialen zoals hennep, bamboe, linnen en gerecyclede artikelen zoals polyester omvatten. zoals dit artikel Organic Hoodie  deze hoodie is met OCS en Organic-in-Conversion Cotton met RCS gecertificeerd Recycled Polyester .Door te kiezen voor bio textiel in plaats van conventioneel textiel, draag je bij aan een schonere en gezondere leefomgeving. Het produceren van bio textiel zorgt namelijk voor minder impact op het milieu en draagt bij aan een duurzamere toekomst voor mens en dier.

Dan heb je ook nog een verschil tussen katoen en biologische katoen

Het belangrijkste verschil tussen katoen en biologische katoen ligt in de manier waarop ze worden geteeld. Biologische katoen wordt verbouwd op land dat minstens drie jaar vrij is geweest van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Hierdoor wordt de bodem gezonder en blijft het ecosysteem in balans. Dit zorgt ervoor dat biologische katoen op een duurzamere en milieuvriendelijkere manier wordt geproduceerd dan gewone katoen. Een ander voordeel van biologisch textiel is dat het beter is voor de gezondheid van de consument. Omdat er geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt bij de teelt en verwerking van biologische katoen, zijn de producten veiliger om te dragen. Mensen met een gevoelige huid of allergieën kunnen daarom baat hebben bij het dragen van kleding gemaakt van biologisch katoen. Al met al biedt biologisch katoen vele voordelen ten opzichte van gewone katoen. Het is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van de consument. Door te kiezen voor biologisch textiel draag je bij aan een duurzamere en gezondere wereld.

 

Geschiedenis van bio textiel

Bio textiel heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. In de oudheid werden al natuurlijke materialen zoals katoen en zijde gebruikt om kleding en textiel te maken. Deze materialen werden op een duurzame manier verbouwd en verwerkt, zonder gebruik te maken van schadelijke chemicaliën of pesticiden. In de 20e eeuw begon de textielindustrie steeds meer synthetische materialen te gebruiken, zoals polyester en nylon, vanwege hun goedkopere productiekosten en snellere productieprocessen. Deze materialen bleken echter schadelijk voor het milieu en de gezondheid van de mens. Dit leidde tot een hernieuwde interesse in bio textiel in de jaren 90. Tegenwoordig is bio textiel een belangrijk onderdeel van de duurzame modebeweging. Steeds meer merken en ontwerpers kiezen ervoor om biologische en natuurlijke materialen te gebruiken voor hun collecties. Bio textiel wordt verbouwd en verwerkt op een milieuvriendelijke en ethisch verantwoorde manier, waardoor het een duurzaam alternatief vormt voor conventioneel textiel. Daarbij het gebruik van bio textiel draagt bij aan een schonere en eerlijkere mode-industrie.

Duurzaamheid van bio katoen

Bio katoen is een duurzaam alternatief voor conventioneel katoen, omdat het wordt geteeld zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën en pesticiden. Dit maakt bio katoen een milieuvriendelijke keuze voor textielproductie. Daarnaast is biologisch katoen biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het na gebruik kan worden afgebroken door natuurlijke processen zonder schade aan het milieu te veroorzaken. Een ander belangrijk aspect van bio katoen is dat het vrij is van giftige stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de huid. Door het vermijden van schadelijke chemicaliën tijdens het productieproces, is bio katoen zachter en vriendelijker voor de huid dan conventioneel katoen. Dit maakt het een ideale keuze voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. Kortom, bio katoen biedt vele voordelen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. Door te kiezen voor biologisch katoen draag je bij aan een schonere en gezondere wereld voor zowel mens als milieu. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer merken en consumenten de overstap maken naar bio katoen textiel.

Bio-textiel

 

© 2016 - 2024 Budget Boxer textielbedrukking | sitemap | rss